Як вибрати клініку зору

Ви мрієте про хороший зір? Ваше бажання неминуче пов’язане і з проблемою вибору клініки. Кому довірити зір? Це дуже серйозне питання. Тому не варто покладатися на інтуїцію, довіряти нагоди, розраховувати тільки на поради друзів, приятелів.

Збір зовнішньої інформації
Перше, з чого починається збір інформації про клініку — з запиту в пошукових системах в інтернеті. Медичних центрів, що надають офтальмологічні послуги, багато. Однак часто буває, що офтальмологія — далеко не головний напрямок тієї чи іншої клініки. Тому віддавайте перевагу спеціалізованому офтальмологічному установі — їх список буде вже не настільки великий.

Чи є ліцензія?
Обов’язково перевірте, чи має клініка ліцензію. При її відсутності вам нема з кого буде запитати за результат проведеного лікування. У більшості медичних центрів і клінік вам повинні надати номер ліцензії в заповненому разом з вами договорі.

Сайт клініки
Уважно вивчіть сайт клініки, почитайте відгуки пацієнтів. Зверніть увагу на те, як виглядає сайт, наскільки повна і корисна для вас на ньому інформація, розміщені дані про обладнання клініки, лікарів, їхньому досвіді, про методиках. Як довго існує клініка — ці дані теж повинні бути на сайті. Вся ця інформація може чимало сказати про рівень обраного вами медичного закладу. Зверніть увагу, чи є в клініці функція запису на прийом через інтернет-сайт. Це сучасно, зручно, економить ваш час. Звертайтесь: клініка зору у Львові Oculus — повний спектр офтальмологічних послуг.

клініка зору oculus
Дзвінок в клініку
Зателефонувавши в клініку, зверніть увагу і на умови прийому. Якщо вам пропонують запис на конкретний час — значить, не потрібно буде чекати в черзі, а лікар приділить вам максимум уваги і часу. Краще, якщо диспетчер постарається підібрати зручний саме вам час. Зверніть увагу, як відповідають на ваші запитання, наскільки повну інформацію дають за вартістю та обсягом послуг, уважні до вас. Запитайте, як будуть проходити прийом, діагностика.

Проведення діагностики
У хорошій клініці діагностичне обстеження не повинно обмежуватися перевіркою гостроти зору по таблиці. Клініка повинна бути оснащена обладнанням останнього покоління, яке дасть можливість всебічно оцінити ваш зір. Як правило, комплексна діагностика зору включає в себе процедуру розширення зіниці — для дослідження внутрішніх середовищ ока та очного дна. Сучасні діагностичні комплекси дозволяють проводити перевірку зору більш ніж по 100 тестів і визначити всі особливості зорової системи кожного пацієнта.

діагностика в клініці oculus
Бесіда з лікарем на прийомі
Не соромтеся задати на прийомі у лікаря ваші запитання. Скільки операцій по відновленню зору виконується в клініці на рік? Дізнайтеся про досвід вашого лікаря, якими методиками він володіє? Поцікавтеся, на якому обладнанні проводяться процедури і операції. Детально розпитайте, як буде проходити операція, яким буде ваш зір? При виборі методики зверніть увагу, як лікар пояснює, чому вам підходить саме ця методика. Виберіть офтальмохірурга, який добре володіє не тільки однієї методикою, а кількома. Якщо лікар знає ці методики «від і до», значить, він зможе підібрати необхідне лікування індивідуально, виходячи з параметрів зорової системи, віку пацієнта, роду діяльності.

Фінансові умови
Дізнайтеся про фінансові умови. Чи входять післяопераційні огляди в вартість операції або оплачуються окремо? Уточнивши це, ви убезпечите себе від несподіваних витрат. Дізнайтеся, як отримати податкове вирахування на суму, витрачену на лікування в клініці. Пам’ятайте також і про те, що ціна на послуги не повинна бути вашим єдиним критерієм у виборі клініки і лікаря.

лікування в клініці oculus
Укладання договору
У клініці з вами повинні укласти договір. У договорі повинні бути прописані всі послуги, які вам надають, навіть діагностика, регламентуватися вартість послуг, дата, число, час і місце, коли вам будуть проводити лікування, права, обов’язки і відповідальність сторін.

Інша думка

Після консультації ви не повинні думати, що тепер зобов’язані проходити лікування тільки у цього фахівця. Якщо у вас є можливість, поспілкуйтеся з іншим лікарем. У всьому світі прийнята така практика «другої думки».

Зважившись на операцію або корекцію найголовніше, що ви повинні відчувати — це довіра. Дуже важливо, щоб ви не боялися лікаря і відчували себе спокійно. Прислухайтеся і до свого відчуття від клініки в цілому, наскільки вам тут було комфортно під час обстеження.