Що має бути у зимовій косметиці

Ароматерапія

Багато виробників пропонують лімітовані зимові випуски своїх коштів. До їх складу (особливо якщо це косметика для тіла і волосся) часто входять компоненти, що зігрівають: імбир, кориця, ваніль, гвоздика, перець. В аюрведе вважається, що ці спеції мають розігріваючий ефект, стимулюють кровообіг. М’які, розслаблюючі, теплі. аромати спеції – саме те, що потрібно після прогулянки морозним повітрям!

Ти можеш перетворити свій звичайний шампунь або молочко для тіла на зимовий spa-релаксант, якщо додаси в них пару крапель твоєї улюбленої ефірної олії. Змішай засіб з олією прямо в долоні – і насолоджуйся натуральним ароматом та цілющим впливом олії!

Май, однак, на увазі, що безпосередньо на шкіру наносити ефірні олії не можна в жодному разі – вони можуть викликати роздратування та почервоніння.

Невидимі рукавички

Рукам у холоди дістається найбільше. Варто разок забути одягнути рукавички – і шкіра тріскається, грубіє, з’являються навшпиньки. Тому зимові креми для рук зазвичай збагачують суперзахисними компонентами. Ефект «невидимих ​​рукавичок» на руках забезпечать силікони, воски (бджолиний, карнаубський), олію ши. Для регенерації шкіри додають фруктові кислоти, а також загоювальні інгредієнти (календулу, ромашку, арніку).

Допоможуть і домашні методи. Насамперед рясно нанеси на руки оливкову олію, потім одягни гумові господарські рукавички і, наприклад, вимий посуд. Під дією гарячої води олія повністю вбереться, а шкіра знову стане ніжною. На ніч нанеси живильний крем і одягни косметичні бавовняні рукавички.

Вітамінна трійка

Практично у всі зимові креми для обличчя та рук, а також у бальзами для губ входять вітаміни А, С та Е. Вони відновлюють клітини шкіри, підвищують імунітет епідермісу, живлять та зволожують. Вітамін Е взагалі називають вітаміном молодості – він має потужні регенеруючі властивості, розгладжує зморшки. Пару разів на тиждень додай у свій крем вітамін Е в олійній формі – це покращить зовнішній вигляд шкіри. Аскорбінова кислота (вітамін С) оновлює шкіру, покращує колір обличчя, надає ліфтинг-ефект. Для приготування відбілюючої маски, що відлущує, разомні в кашку кілька ягід калини і обліпихи (містять всю вітамінну «трійку»: А, С, Е). Нанеси тонким шаром на вологу шкіру. Коли кашка почне підсихати, змий водою і нанеси зволожуючий (ввечері) або живильний крем. Вітамінна маска для пошкодженої та чутливої ​​шкіри. Сміли в кавомолці пару чайних ложок вівсяних пластівців (джерело токоферолу) на борошно. Залий гарячим молоком (містить ретинол). Коли трохи охолоне, нанеси кашку на обличчя і полежи 10-15 хв. Така маска підійде і волоссю – тільки тримай її довше, до години (під шапочкою). Після цього вимий волосся шампунем і ополосни трав’яним настоєм (наприклад, шипшини – багатий токоферолом настій регулює жирність волосся, робить його густим і блискучим).