Чи існують ліки від аутизму?

Немає жодного конкретного лікування аутизму. Деякі фармакологічні препарати можуть полегшити деякі симптоми аутизму, наприклад покращують концентрацію уваги. Через часто зустрічаються у людей із розладами аутистичного спектру, проблем із травленням, необхідно виключити алергени. Ви можете додати в раціон дитини молочні продукти та глютен. Часто поліпшення приносить обмеження у раціоні простих цукрів. У багатьох людей із розладами спектру аутизму ми спостерігаємо різні проблеми зі здоров’ям (наприклад, біль у животі, діарея, проблеми зі сном, часті інфекції тощо). Якщо не лікувати ці симптоми, вони можуть вплинути на погіршення загального функціонування людей з аутизмом.

Терапевтичний вплив

Аутизм та інші всебічні порушення розвитку лікуються, застосовуючи відповідні терапевтичні дії. При цьому немає жодного методу терапії, який можна було б визначити, як найбільш ефективне та підходяще для кожної дитини. Терапія має бути індивідуально підібрана для людини з аутизмом, враховуючи її вік, потреби, ступінь розладу.
Ефективна терапія має бути інтенсивною, комплексною, включати різні проблеми дитини. Хороша клініка – це будинок, де опікою займається вся родина, тому дуже важливо допомогти батькам у розумінні аутизму, догляду за дитиною.