Боремося з натоптишами

Натоптиші можуть виникати через зайву вагу, сильні навантаження або плоскостопість. Ми називаємо натоптишами огрубілі ділянки шкіри стоп. Ними не торкаються глибокі шари шкіри, і у них немає корінців і стрижнів. Вони викликають дискомфорт під час ходьби, у деяких випадках з’являються і болючі відчуття.

Так як жінки частіше носять незручне, вузьке взуття, до того ж з високими підборами, то у них також частіше, ніж у чоловіків, з’являються натоптиші. Якщо не робити нічого для позбавлення від натоптишів, ця проблема буде з вами постійно, завдаючи серйозних незручностей. Носіння зручного м’якого взуття без підборів, мінімізація навантажень на ноги, обмеження у носінні важких речей – все це здатне позбавити від натоптишів. Рекомендується приймати при цьому вітаміни Е та А, робити масажні процедури, які суттєво прискорюватимуть процес регенерації шкіри.

Існує велика кількість засобів народної медицини, призначених для лікування натоптишів. Дуже нескладним і дуже ефективним способом є мильні ванни для ніг, корисно додавати при цьому у воду морську сіль і гірчицю. Слід тримати в цій ванні ноги не менше півгодини, після чого ретельно ретельно ступні пемзою. Якщо потрібно, ноги рекомендується змастити живильним кремом. Швидший ефект досягається, якщо потім масажувати стопи самостійно або за допомогою масажиста.

Використання компресів з олії є також відмінним способом боротьби з натоптишами. Потрібно просочити шкарпетки з бавовни олією, після чого надягти їх, зав’язавши зверху поліетиленовий пакет, поверх якого надіти ще одну пару шкарпеток. Потрібно тримати такий компрес довше, найкращий варіант – усю ніч. З ранку потрібно промити ноги теплою водою, помасажувати та потерти пемзою.

Пошук оголошень Україна – з його допомогою, ви зможете знайти оголошення про купівлю/продаж по всій Україні

Дуже корисні компреси з хлібного м’якішу, цибулі, алое, лимонної кірки, томатного пюре. Ноги необхідно розпарити, після чого прикласти цибулину або шматочки цибулі. Замість цибулі можна використовувати будь-який із тих компонентів, що перераховані вище. Маніпуляції зі шкарпетками та поліетиленовим пакетом у цьому випадку аналогічні компресу з олією. Такі компреси робляться на ніч, вранці ретельно змиваються.