Конструктивні особливості виготовлення основної частини сучасного матраца для сну

Цікавий інженерний підхід відбивають в собі матраци з незалежними пружинами ортопедичного типу. У цій серії застосовуються блоки з пружин різної висоти, кожна з яких покривається ізольованим пакетом-мішечком. При отриманні блоком навантаження кожна пружина стискається самостійно, незалежно від сусідніх. Тому матрац плавно підлаштовується під будь-яку форму людського тіла, як би підтримуючи кожну частину і рівномірно переймаючи на себе навантаження. У таких блоках може застосовуватися до пятиста пружин на один квадратний метр. Такі матраци з незалежними пружинами називаються Optimal Support System. Вони дозволяють максимально забезпечити комфорт і ефект хвилевого розслабляючого масажу.

матрац монтана ппу матролюксЗручність стандартних матраців створюється завдяки іншій пружинній системі. Блок складається з пов’язаних між собою пружин, виконаних за технологією «bonnell». Вони мають вигляд двох конусів з еліпсоїдним перерізом, сполучених вершинами в цілісну конструкцію. Така форма дозволяє рівномірно розподілити навантаження і не допустити зіткнення витків пружини між собою, уникнувши тертя і скрипу, чим завжди відрізнялися матраци пронто в експлуатації. Сплячі на такому матраці люди не скачуватимуться один до одного.

Спокій і натхнення вселяють безпружинні матраци https://magdek.com.ua/ua/matrasi/bespruzhinnie-matrasi/, виготовлені із застосуванням латексних шарів. Високий рівень зручності і комфорту досягається завдяки натуральному латексу, який проходить специфічну обробку і є винятковим досягненням виробника Матролюкс. Такі матраци нагадують пухові перини і, незважаючи на таку м’якість, мають високу анатомічність і служать хорошою підтримкою для хребта. Тобто, вони будуть комфортними для людей з великою вагою, що літніх і зазнають проблеми з опорно-руховою системою.

У матрацах з ортопедичним ефектом використовується також така пружинна система, що називається «пісочними годинами», зі своєрідним видом блоків з пружин. Кожен з них виготовлений за технологією активного стискування і складається з трьох зон, які відповідальні за різні функції. При складанні трохи стислу пружину поміщають в тканинний мішок меньшого розміру, фіксуючи її початкове положення, в якому вона більше пружно реагує на навантаження. Початкова м’якість дотику, відмінна змінна пружність і основна підтримка навантаження видають результативний сумарний ефект, захищаючи блок від деформацій. Цю систему пружин також використав матрац пронто, вона працює гнучко і легко, являвши собою податливий і чуйний механізм підтримки індивідуальних частин тіла.

Існують пружинні матраци в ще одному конструктивному виконанні — з блоком з тисячі двохсот незалежних пружин на один квадратний метр. Така кількість пружин збільшує точкову еластичність і рівномірно розподіляє тиск по усій площі матраца. Усе це сприяє посиленню ортопедичних властивостей, тому матрац може здійснювати регулярну і ненав’язливу лікувальну терапію людям із захворюванням хребта або інших частин тіла.

Усі деталі і елементи, якими наповнені сучасні матраци з каталогу https://magdek.com.ua/ua/matrasi/, виготовлені і зібрані в конструкції, які добре вентилюються, забезпечуючи тим самим комфортний мікроклімат на поверхні матраца. Плюс до цього, більшість моделей додатково комплектуються спеціальними бавовняними чохлами з пористою 3d-сіткою з бельгійського жаккарда.