Як правильно вибрати комфортний матрац

Після активно проведеного дня кожна людина бажає отримати повноцінний відпочинок, щоб відновити свої сили і насолодитися спокоєм. Навряд чи хто-небудь заперечуватиме, що сон є одним з кращих способів отримати такий відпочинок. А для того, щоб сон був якісним і корисним, важливо забезпечити собі відповідне, комфортне місце для такого проведення часу — забезпечити доступ свіжого повітря, потурбуватися про збереження в приміщенні приємного температурного режиму і освітлення. І, звичайно ж, передбачити зручне спальне місце, відпочинок на якому дозволить дати спокій як хребту, так і усьому тілу. Комфорт сну людини часто залежить від матраца, на якому він проходить. Саме тому до вибору цього виробу слід підходити відповідально і в чомусь прискіпливо.

Нюанси вибору і купівлі

ортопедичні матрациЯкщо у вас є які-небудь проблеми із здоров’ям спини, перед вибором і купівлею матраца доцільно буде проконсультуватися про те, на які його характеристики буде актуальне звернути увагу у лікаря-ортопеда. Зробити це варто з тієї причини, що сучасні виробники випускають матраци трьох видів жорсткості (жорсткі, напівжорсткі і м’які), з різною мірою ортопедичних властивостей, з різними видами пружинних блоків і зовсім безпружинні варіанти. І який з них оптимальним буде для вас, точніше зможе підказати саме фахівець. Перш ніж купити матрац Київ радить дослухатися до порад професіонала, ви не пошкодуєте. Якщо особливих проблем із здоров’ям хребта немає, то корисну консультацію можна отримати і в місці придбання такого товару на сайті matrasin.kiev.ua. Після того, як продавець-консультант з’ясує ваше зростання, вагу, вік і основні вимоги, він зможе підібрати той, що найбільш відповідає цим критеріям матрац.

Довіряй, але перевіряй

Після консультації лікаря або продавця-консультанта перед купівлею актуальним буде випробувати матрац самостійно. Не варто бентежитися і утримуватися від того, щоб полежати на виробі прямо в магазині. Насправді це досить важливо, для того, щоб зрозуміти свої відчуття при експлуатації цього матраца. Ви дізнаєтеся, чи приємно вам знаходитися на нім, чи не провалюється його «начинка» під вагою тіла, наскільки зручно перевертатися на нім і з нього вставати.

Коли матрац випробуваний, зверніть увагу, чи не деформувався він після використання і наскільки швидко придбав первинну форму. Якщо ж результат «тесту» і гарантійні характеристики порадували, такий товар можна сміливо купувати.