Нюанси вибору якісного ортопедичного матраца

Матрац з ортопедичними функціями дозволяє піклуватися про здоров’я людини навіть під час сну. Цей аксесуар підтримує хребет в тому стані, в якому йому належить бути. Подібний ефект може бути досягнутий використанням тих, що повторюють форму тіла спінених матеріалів або конструкції з незалежними пружинами. Корисний ефект завжди один — вранці вас не турбуватимуть больові відчуття в спині, що є характерною ознакою цілого ряду захворювань, а м’язи зможуть розслабитися і відновитися. Перш ніж купити ортопедичний матрац Київ радить вивчити усі нюанси цього питання. Тоді вийде обзавестися відмінним аксесуаром для спокійного і здорового сну.

Види сучасних наповнювачівортопедичні матраци

  • Койра, вона ж кокосове волокно. Матеріал підвищеної жорсткості, що складається з волокон горіха. Ідеальний для новонароджених дітей. Добре пропускає повітря, відштовхує воду, перешкоджає розмноженню бактерій.
  • Меморикс — злегка розм’якшується від тепла людського тіла і повторює його вигини. Відновлює форму через декілька хвилин після припинення контакту.
  • Латекс — чудово підходить для алергіків, не відволожується, має хороші ортопедичні властивості.
  • Струттофайбер — його волокна, розташовані вертикально, утворюють пружну поверхню, що забезпечує надійну підтримку для хребта. Часто комбінується з іншими компонентами.
  • Пенополиуретан — використовується у бюджетних моделях, по структурі нагадує поролон.
  • Вата, поролон — швидко робляться непридатними, утворюючи грудки. Застосовуються при виготовленні дешевих виробів.

Чохли: особливості і різновиди

  • Чохливши захищають матрац від дії зовнішнього середовища. Бувають різні їх види, усі вони розрізняються залежно від матеріалу виготовлення :
  • Бязь — щільна бавовняна тканина.
  • Жаккард — зносостійкий, забезпечує комфорт навіть в жаркі дні. Перебуває на 85з бавовни і на 15з поліестеру.
  • Бавовна — натуральна, дихаюча тканина.

Ортопедичні матраци в каталозі https://magdek.com.ua/ua/matrasi/ діляться на пружинні і безпружинні варіанти. Конструкції на основі пружин діляться на незалежні і безперервного плетіння.

Пружини незалежного блоку скріплені один з одним тканинними чохлами. Це дозволяє рівномірно розподілити навантаження. Кожна ділянка такого виробу прогинається відповідно до чиненого на нього тиску, повторюючи контури тіла.

Основа «Боннель» комфортна, але має свої недоліки. Вона дуже віддалено відповідає силуету сплячої на ній людини і може втратити пружність при довготривалій експлуатації.