Якісний дитячий одяг: вибираємо правильно

В сучасних дитячих інтернет магазинах України вибір одягу для малюків величезний. Турботливі батьки намагаються підібрати маленьким модникам наряди не лише красиві та модні, а ще якісні та комфортні.

Як правильно вибирати дитячий одяг? Пам’ятайте відому приказку «Гарний смак прищеплюють змалку»? Одягаючи малюка чи підлітка, враховуйте фасон дитячих речей, їх колір і малюнок, чи доречний одяг для дому або вулиці, чи відповідає погоді. Уникайте похмурих і тьмяних кольорів у гардеробі малюка, занадто кричущі, строкаті дитячі речі теж негарно виглядають на дитині.

Добре, якщо у маляти чи підлітка буде одяг на всі випадки життя: повсякденний, спортивний і святковий. Для прогулянок — практичні дитячі комбінезони, штанці та кофтинки, а на свята — ошатні платтячка для дівчаток або костюмчики для хлопчиків. Виручають універсальні речі для дітей. Шортики на м’якій резинці, футболочки та светрики унісекс можуть носити і хлопчики, і дівчатка, а нейтральні відтінки, веселі малюнки та принти підійдуть кожному малюкові. Однотонні речі легко комбінувати.

Дитячий одяг: якісні матеріали та комфорт

Ось декілька порад, які варто врахувати при покупці дитячого одягу:

  • В першу чергу, звертаємо увагу на якість і практичність дитячих товарів, а потім на моду і стиль.
  • Покупки краще робити в спеціалізованих інтернет магазинах, вибирати одяг для дітей відомих і перевірених торгових марок.
  • Зверніть увагу на склад тканини на бирці виробу, відсоток синтетики має бути мінімальним.
  • Дитячий одяг шиється з натуральних тканин, із використанням безпечних барвників. Пощупайте, понюхайте, потріть одяг: неприємний запах, нерівномірне полотно, плями, нерівності і сліди свідчать про неякісні барвники. Шкідливі хімікати викликають свербіж, подразнення і алергію у малюка, після прання такі речі линяють і вигоряють. Якісні матеріали витримують знос, численні прання і прасування, довгий час залишаються привабливими.
  • Зверніть увагу на шви, підкоміри, нитки, застібки. Грубі шви можуть натерти ніжну шкіру немовляти, розпатлані нитки і вузли лоскотати, тиснути і викликати сльози дитини.
  • Якщо гудзики і кнопки погано закріплені, а у блискавки гострі краї і металеві зубчики — такий одяг небезпечний для дитини.
  • Як дізнатися, чи комфортно дитині в речах? В одязі за розміром (не маленькому, не тісномуі не «на виріст») малюк вільно розводить ручками, повзає, присідає і піднімає ніжки.

Запасаємося порадами, знаннями і вирушаємо за покупками для малюків та підлітків.